Premium Beautiful Malaysia No.1 Beautiful & SLimming Secret

Premium Beautiful Malaysia No.1 Beautiful & SLimming Secret

Testimoni dari Sabah (gemuk, masalah perut buncit, sakit tulang belakang, kaki ngilu, masalah membuang air besar)

Berusia awal 40-an. Berkerja dalam bidang pendidikan di Kota Kinabalu, Sabah dan memiliki lima cahaya mata. Sebelum memakai PB beliau mengakui memang mempunyai bentuk badan yang kurang menarik (Nampak gemuk) dan kelihatan berumur berbanding dengan usianya. Menurut belaiu “ kadangkala saya merasa hairan apabila berjumpa dengan wanita sebaya atau yang lebih tua daripada saya tetapi masih memiliki bentuk kontur yang anggun dan menarik, walaupun mempunyai beberapa anak” ini mendorong beliau untuk mengetahui rahsia dan seperti biasa amalan yang di berikan tidak lari dari perkara seperti dinasihati tahan makan makanan berlemak (diet) atau disuruh bersenam. Berdasarkan pengalaman ini, beliau menambah, “..sebenarnya dari segi diet seimbang dengan mengurangkan pengambilan gula, berhenti makan daging, mengurangkan memakan makanan laut seperti udang, sotong dan meningkatkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan. Dari segi gaya hidup aktif pula, saya tidak mempunyai masalah menanganinya kerana berdasarkan kerjaya sebagai pendidik saya sentiasa melakukan pergerakan dan berjoging selama 20 minit, 3 kali seminggu.

Hasilnya berat badan menurun tetapi bentuk kontur badan masih belum memuaskan hati saya terutama di bahagian perut yang kelihatan seperti wanita sedang mengandung 5 bulan”
Beliau tidak sanggup untuk melakukan aktiviti yang lebih berat kerana kesuntukan masa dan keletihan. Namun beliau merupakan seorang yang gigih dan tidak cepat berputus asa. Akhirnya beliau di perkenalkan dengan PB oleh seorang usahawan dari KL, Puan Suhaili bte Yosop. Menurut beliau, pada mulanya tujuan membeli pakaian dalam ini hanyalah untuk memenuhi impian bagi mendapatkan semula kontur bentuk badan yang anggun dan menarik.
Selepas memakai PB selama lebih 2 bulan, saya dapat merasakan berlakunya perubahan dari segi physical dan dalaman. Dari segi fizikal, ketika menghadiri satu majlis perkahwinan di kampong halaman, saudara mara dan kenalan mengusik, menegur dan bertanya apakah rahsia saya membentuk kontur badan dan mengempiskan bahagian perut? Ini bermakna mereka telah menyedari perubahan fizikal yang berlaku terhadap bentuk badan saya” Dari segi dalaman pula, PB telah membantu saya mengurangkan masalah sakit belakang dan kengiluan pada bahagian kaki yang sering dialami sebelum ini. Ia juga membantu saya membantu saya senang membuang air besar (lawas) dengan lebih mudah.
Berdasarkan pengalaman sebenar memakai PB, beliau telah mendapat 2 manfaat penting iaitu 1) perubahan physical (bentuk badan) 2) Kesihatan (dalaman). Kini beliau merasa amat bangga kerana memiliki tubuh badan yang lebih sihat dan cergas. Beliau kini telah telah mengetahui rahsia badan di peringkat fizikal dan dalaman dengan lebih berkesan, cepat dan selamat selain amalan-amalan biasa.

Berdasarkan pengalaman memakai produk ini, beliau beranggapan PB mampu memberikan kepuasan untuk membantu membentuk semula kontur badan dan membantu mengekalkan kesihatan dalaman seperti yang diidamkan oleh setiap wanita. Kini, beliau merupakan salah seorang usahawn wanita yang bersedia berkongsi pengalaman dengan wanita lain mengenai produk PB. Anda bagaimana?.

Puan Dayangku Sharina Bt. PG Ahmad, Sabah- 40an++

~Dipetik dari Mingguan Wanita

1 Response to "Testimoni dari Sabah (gemuk, masalah perut buncit, sakit tulang belakang, kaki ngilu, masalah membuang air besar)"

Raja Beautiful-Pn Emma said...

Saya telah beberapa kali telah menemui beliau secara personal. Potongan badan memang tidak padan dengan usia beliau 40 an++, begitu 'firm' sekali dan potongan badan yang boleh di cemburui oleh kebanyakkan wanita. Syabas Dayang!