Premium Beautiful Malaysia No.1 Beautiful & SLimming Secret

Premium Beautiful Malaysia No.1 Beautiful & SLimming Secret

Rawatan Berpantang

Masa rawatan berpantang saya pakai Premium Beautiful dan pil maharani keluaran haio juga sebagai ubat dalaman....dan memang sesuai ngan saya, Badan jadi segar ,tak cepat letih..bangun tengah malam pun tak letih sangat..(yalah nak nyusukan anak...kena lak time anak meragam..sampai ke pagilah tak tidoo)Pastu , perut pun tak masuk angin..apa taknya kentut selalu..hehehe(bukan kentut busuk tau.kentut kuarkan angin)lagi satu perut cepat slim... pendekata..memang baguslah combination Premium Beautiful dan maharani ni..tak rugi saya melabur untuk set dan ubat ni ....memang berbaloi . Skrang baby dah ~2 bln..Berat saya time pregnant pun mmg bley tahan la..75kg..sebelum pregnant 62kg.Skang dah slim berat hepy sangat 60kg heheheh...Hari kedua bersalin saya dah pakai set penuh Premium Beautiful dah, yg bagusnyer darah nifas keluar banyak sampai berketul juga keluar orang tua kata 'bantal budak'. Bila masa urut dengan bidan saya adukan ketul2 darah ni, bidan cakap "eh bagusla, itu yang jahat tu! nanti kalau tak kluar boleh naik meroyan, badan lesu dan sakit2". . dan badan rasa segar..Perut pun cepat sangat susut,dalam masa seminggu je dah boleh pakai semula baju sebelum bersalin, heran kan.....Bkn tu saja kesan2 hitam kat perut pun berkurangan. ..kesan hitam dan strecth mark pun dah makin pudar (nak ilang terus dlm sekelip mata tu takde la..tak logik la plak)...Akak mula mengambil pil maharani ini selepas seminggu melahirkan anak. 15biji pagi dan malam sebelum tidur. 4-5 kotak sepanjang berpantang. Tidak mengambil lain-lain herba, berurut, bengkung bertungku tu buat lah.. Dalam minggu pertama pengambilan, air susu (badan) bertambah, muka tidak pucat (kawan2 yg dtg melawat ckp muka saya berseri2 dlm pantang ) Terasa sihat dan bertenaga sepanjang berpantang. Mak bidan yang mengurut pun tegur, terkejut dan bagitau peranakan saya dah naik semula. ( bukan tokok tambah ni..).Buang air besar sangatla lawasnya.. Baby pulak (yang minum susu badan), mula-mula tu cirit-birit sedikit, (waktu ini hanya ambil 1x sehari sahaja). Selepas semua dah okay, pengambilan seperti biasa. Apa yang bagusnye pada baby ialah kulitnya tidak banyak ruam seperti sesetengan bayi yang baru lahir. Kulit baby saya lebih cantik dan licin, baby seumpama dapat imunisasi, antibodi menjadi kuat. Tidak mudah jatuh sakit. Terima kasih haio sebab melahirkan produk terhebat.
;-) Puan Zaiton, Shah Alam, 35tahun, 4anak

Cara pengambilannya yang paling sesuai selepas bersalin (Rujukan: Hai-o Chinese physician answer) :

Mula makan selepas darah kotor badan menjadi bersih (lebih kurang selepas 1 minggu bersalin). Makan 2 biji bola kuning (= 50 pil hitam kecil) setiap hari (1 biji bola putih pada pagi dan malam, sebelum makan) dan berterusan selama 21 hari. Berhenti sementara sewaktu kedatangan haid & sambung balik apabila kitaran haid sudah tamat. Kesan Maharani boleh dirasai setelah mengambilnya untuk 2-3 bulan. Ia membantu anda menambahkan darah badan dan menguatkan tubuh.

Anda boleh mengikut cara-cara di bawah jika terasa panas badan (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) semasa makan Maharani :
1. Minum lebih banyak air
2. Minum air garam semasa makan Maharani
3. Elakkan makanan goreng.Anda juga perlu mengelakkan makanan bersifat sejuk seperti salad dan buah tembikai, dan teh (mengandungi kafein).

0 Response to "Rawatan Berpantang"